0768.358.544

“Chitila Film Fest” propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor iubitorilor de flme datorită accesului gratuit. Evenimentul are ca obiectiv principal atragerea atenţiei publicului larg asupra celei de-a şaptea arte, savurată de această dată într-un mediu diferit, pe malul lacului Chitila. CFF îşi propune promovarea artei cinematografice după criterii ce ţin de originalitatea subiectelor şi forţa imaginilor.

Scopul festivalului este acela de a încuraja curentele cinematografice nou apărute, dând credit noii generaţii de cineaşti români. CFF este un festival al viziunilor proaspete şi pline de imaginaţie, reunite într- un eveniment cultural de ţinută.De asemenea, un aspect important al festivalului îl constituie prezentarea celor mai importante filme românești, capodopere cinematografice care au marcat istoria filmului românesc și nu numai.

Programul Festivalului cuprinde două secțiuni competiționale, precum și programe necompetitive. Pentru participarea filmelor în cadrul festivalului, nu se vor percepe taxe de înscriere, iar premiile vor fi acordate în urma hotărârii unui juriu abilitat format din personalități de marcă ale domeniului cinematografic, dar și de către public, prin vot exprimat. Inexistenta niciunei taxe de participare este o noutate domeniu cometitiilor de acest gen, dand astfel posibilitatea tuturor de a se inscrie in concurs.

Sectiunile competiționale sunt următoarele:

  • competiție film documentar/reportaj
  • competiție scurtmetraj ficțiune

Un alt aspect important al festivalului îl constituie promovarea filmelor românești neînscrise în concurs, dar care au fost premiate la alte festivaluri. De asemenea, în cadrul festivalului vor fi proiectate omagii, retrospective, proiecții ale filmelor românești consacrate, programele speciale de profil cultural, dezbaterile publice ale realizatorilor de film și a criticilor de film de renume din România.