0768.358.544

Chitila Film Fest 2013

Cea de-a treia editie a Chitila Film Fest s-a desfasurat in perioada 30 august – 1 septembrie. Filmele inscrise in concurs su fost proiectate, in premiera pentru festivalurile de gen, pe un ecran gigant, amplasat pe lacul din Chitila.
În prima zi au fost urmărite, începând cu ora 21,00, filmele documentare aflate în concurs. În continuarea programului, aproape de miezul nopţii, a fost vizionat, în afara concursului, filmul de lungmetraj ‘Funeralii fericite’, regizat de Horaţiu Mălăele.

Seara de 31 august a aparţinut filmelor de scurtmetraj aflate în concurs, urmate de filmul ‘Nea Mărin Miliardar’, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Festivalul s-a încheiat cu o seară de gală în care câştigătorii celor două secţiuni au fost premiaţi. Festivitatea a fost incheiata de un concert susţinut de Corina, Anda Adam şi trupa Taxi.

La secţiunea documentar, în concurs, au intrat producţiile ‘Versus’ – Roxana Andrei, ‘Echipa Verde’ – TVR, ‘Shaorma la români’- Digi TV, ‘Pădurile virgine ale României’- Digi TV, ‘Samsarii’- Digi TV, ‘La Campanella’ – Bădic-Mircea Elena, ‘Sacrifice’- Florin Kevorkian.

La categoria scurtmetraje s-au întrecut peliculele ’30-40-50′ – regia Iulia Rugina, ‘diafan’ – regia Andrei Simionescu-Panait, ‘Marţi’ – regia Roxana Andrei, ‘Iubire de o noapte’ – regia Florin Kevorkian şi ‘7 dreams’ – regia Rodica Domniţeanu.

Juriul celei de-a treia ediţii a Chitila Film Fest i-a avut în componenţă pe doamna Irina Margareta Nistor ;I domnii: Cornel Mihalache – regizor TVR, Dorian Boguţă – regizor şi profesor UNATC, Vlad Druc – regizor şi profesor din Chişinău.

Chitila Film Fest se doreşte a devenit o rampă de lansare pentru tinerii regizori care, ulterior concursurilor CFF au intrat în cursa pentru marile festivaluri de film internaţionale.