0768.358.544

Chitila Film Fest 2011

Prima ediţie a Chitila Film Fest, o competiţie naţională de filme documentare şi scurtmetraje de ficţiune şi animaţie, dedicată cinefililor şi regizorilor români, s-a desfăşurat între 26 şi 28 august 2011. Din juriul festivalului au făcut parte nume mari, precum, regizorul Ioan Cărmăzan, actorul şi profesorul Eusebiu Ştefănescu şi criticul de film Laurenţiu Damian

Astfel, in cele 3 seri au fost proiectate filmele înscrise în concurs, pe un ecran gigant, amplasat chiar pe lacul din Chitila, lângă singura rezervaţie de nuferi din zona de sud a României. Producţiile ce au intrat în competiţie au apartinut studenţilor, absolvenţilor ai facultăţilor de profil, precum şi ale regizori şi oamenilor din industria cinematografica care, scot în competiţie producţii din portofoliul propriu.

În primele două seri ale festivalului au intrat în concurs producţii la categorii precum documentar, scurtmetraj de animaţie şi scurtmetraj de ficţiune. În ultima seară a festivalului, pe stadionul din Chitila a avut loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia vor susţine concerte Connect-R şi Ştefan Bănică Jr.

Evenimentul organizat de Primăria oraşului Chitila s-a bucurat de o prezenă masivă.